Direktlänk till inlägg 24 oktober 2008

Katteri?/Breeding?

Av Margita - 24 oktober 2008 14:02

Nu är jag ordentligt fast i sibbarnas värld. En katt blev två, två katter blir.....jag har gärna ett helt gäng här hemma! Men det blir väl trångt kan jag tänka, i en 2:a. Algot och Agnes kommer riktigt bra överens nu och det hela gick relativt smärtfritt. De t.om söker sig till varann och vill leka.

Jag planerade ju att avla på Algot men det gick ju i stöpet pga HCM bakåt i Algots linje. Men nu har jag ju lilla Agnes och om allt fortsätter så bra som det gjort hittills vill jag ta en kull på henne så småningom och då planerar jag att behålla en kattunge från henne. Så nu börjar jag planera för ett katteri! Först vill jag gå en kurs i avel och genetik och en sådan kommer förhoppningsvis igång i Borås till våren. Jag har ju inte precis bråttom, Agnes är bara 14 veckor! Sen får jag tänka till lite vad gäller det praktiska. Tex hur realistiskt är det för mig att kunna ha en kull överhuvudtaget utan en bil?? Jag har ju en bit in till en veterinär ifall hjälp skulle behövas och det blir också många besök dit innan kattungarna är sålda. Sen är det ju ekonomi också. Det kostar att driva upp en kull! Men ack så roligt det verkar!!! 

I´m hooked in the world of the Sibs! One cat became two and two cats will be.....I´d love to have a whole bunch of them here! But it will get crowded I guess in a 2 bedroom apartment! Algot and Agnes get along quite well now and they even play with one another. It didn´t take too long before it runs smoothly so it gives me hope for the future. I wanted to get kittens from Algot but couldn´t since he´s got HCM in his family. But now I have Agnes and I want to let her get kittens when she is old enough. In the meantime I´m going to attend a course in breeding and genetics. I´m looking forward to it very much!!

Det är andra saker som är lockande med ett katteri också! Att bestämma ett namn för katteriet, namn på kattungarna och att hålla en bra hemsida om katteriet, det är sånt som verkar roligt tycker jag och förstås att få vara med om undret när kattungar föds och få förmånen att ta hand om dem de tre första månaderna! Och att få bidra med att hålla Sibirierna rastypiska med bra hälsa och bra temperament!

There are other things that is attractive about breeding as well! Like gettin a name for the cattery, getting names for the kittens and to have a good site about the cattery, those are the things that seem a  lot of fun and of course the wonder of being there when the kittens are born and have the privilege  to be around the first three months. And to be able to contribute to keep the Siberians typical in terms of looks and with a good health and a real good temperament!

 
ANNONS
 
Vic

Vic

25 oktober 2008 18:46

Vad bra att de äntligen kommer överens :)
Jag skulle också kunna tänka mig att ha ett katteri, men jag vet inte om jag skulle klara av att sälja kattungerna sen :P

http://azpii.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 11 juli 2009 22:19

Jo så är det med ombytliga mig. Glöm det förra inlägget. Gå istället till: www.sengas.bloggplatsen.se   Japp - tillbaka hit alltså men med ny adress och annan layout. Välkomna! ...

Av Margita - 24 maj 2009 19:08

Ja, då var det dags för ombyte igen - jag har skaffat en blogg på annat håll och ber er gå dit istället: measibir.blogspot.com VÄLKOMNA TILL MIN NYA BLOGG! HOPPAS NI TYCKER OM DEN!! ...

Av Margita - 24 maj 2009 14:33

Har fotat en del i trädgården för ett tag sen men tyckte inte några bilder blev bra. Några kan jag med att visa i alla fall ;-) Vid min entré har jag framför en välkommenskylt de vackra penséerna som jag har i bloggens bakgrund för närvarande. Vid dö...

Av Margita - 23 maj 2009 19:15

Min fina, goa, härliga dotter blir 19 år idag och man kan ju undra vart åren tar vägen? Var det inte igår hon började förskolan? Eller åtminstone för några månader sen?? ;-) Studenten tar hon om några veckor men först ska det alltså firas födelsedag....

Av Margita - 21 maj 2009 12:21

Igår var mina föräldrar här och vi hjälptes åt att göra det sista på nätet på balkongen så nu är det helt klart och Algot och  Agnes har redan boat in sig rejält. Det är så skönt! Äntligen kan jag ha balkongdörren öppen igen och låta dem gå som de vi...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se