Alla inlägg under december 2008

Av Margita - 23 december 2008 16:39

Nu åker jag iväg och firar jul hos släkten och önskar er alla

EN GOD JUL!!

I´m leaving now to celebrate Xmas with my family.

Wish you all a MERRY CHRISTMAS!! (Especially Gretchen with family since I lost your email address (again!:-(


Av Margita - 22 december 2008 16:01

Har varit inne i stan och skaffat den sista julklappen. Mycket folk var i rörelse och det var för mycket för mig. Jag kan tycka det är kul att shoppa men inte när man inte ser varorna;-) I såna lägen längtar jag tillbaka till stillsamma Strömstad där man hade alla affärer inom 5-10 minuters radie och där stopp uppstod mest hela tiden eftersom man känner "alla" i en liten småstad och måste stanna för att uppgradera sig:-) Det är lite mysigt tycker jag. Även om jag ibland hatade just det, det går inte att gömma sig i en liten stad om man plötsligt skulle vilja det;-)

Nåvä, resten av dan tänkte jag göra färdigt mitt julgodis, slå in lite julklappar och börja packa för resan till Ytterby. 

Apropå ingenting alls, men jag är sugen på en katt till..........har sett på Sällskapet Sibirisk katts hemsida att det är en fin liten dam som behöver omplaceras. Hon är lite blå i färgen, precis som jag önskar............Fast lugn, det blir inget nu. Jag önskedrömmer!


Av Margita - 21 december 2008 14:44

Ha en skön fjärde advent allihopa!!

Have a nice fourth Advent Sunday!!

 

Av Margita - 20 december 2008 22:50

Nu avslutar jag omröstningen om vilka ni är som läser min blogg. Det var väldigt spännande att se fördelningen. Så här blev den: 17 personer har svarat och procenttalen blev så här: okända 52,9 %, släktingar 17,6 %, Vänner 17,6 % och kattupfödare 11,8 %. Det var alltså ingen fd arbetskamrat!:-( Fast jag vet att åtminstone en läser den ibland men inte fyllt i omröstningen. Så precis som med alla andra undersökningar får denna tas med en stor nypa salt!!:-)

Tack alla ni som svarat! 

 I close my voting here about who you are that is reading my blogg. It was exciting to se the result. Here it is: unknown people 52,9 %, relatives 17,6 %, friends 17,6 % and cat breeder 11,8 %. No colleagues though but I know at least one of them is reading my blog now and then. So as with other votings this is to be taken with a grain of salt!!:-)

Thanks for voting!

Av Margita - 20 december 2008 22:22

Idag vart det köket igen utom en stund mitt på dagen då jag var inne i stan för att få tag på de sista julklapparna vilket jag inte lyckades med. Men det är ju några dar kvar.....

I köket blev det bak av jättegoda ostgifflar som jag gör varje jul. Smakar vindunderligt gott! Om ni känner er hugade så här strax för jul så har ni receptet här:

Och så här blev mina:

Lite mer julgodis vill jag ha så jag gjorde några mandelfyllda dadlar. Också väldigt enkla att göra: Ta ur kärnan ur en dadel, fyll med lite färgad mandelmassa, rulla i strössel. Klart! Och julmumsigt!

Kakor brukar jag baka varje år men det blir inte så många i år. Jag måste ju hålla fast vid min nya hälsosamma linje;-) En och annan kaka kommer att slinka in i gapet på mig, trots allt. Det är ju jul!!


I´ve been making some real good tasting breads with cheese in that I do every Christmas. I also made candy, I fill a date with almond paste and then roll it in sprinkles. Easy and very good tasting!

 

 


Av Margita - 18 december 2008 14:14

 Har fått svar på forumet. Håll till godo!


Kattungarna tankar trygghet och mys... så eg är det rätt snuttigt/gulligt...

Det skadar inte att kattungen som blitt stor fortsätter att dia..
Men... det gagnar inte heller...

Jag skulle föreslå att dra en (nylon) strumpa eller en kastrerings-tub vad det nu heter... över kattens mage så att tissarna inte går att komma åt.
PÅ 1 vecka eller 2 borde beteendet vara brutet...
(dvs när mjölken sinat... )

alternativt låna ut diande katten till någon när och kär som INTE har djur hemma i 2 veckor...

Men se upp så att inte den diande kattungen börjar "dia" på något annat.
sk Tica- beteende...

Lycka till.

// Susanne


Susanne driver S* Busungarnas Sibiriska katter (busungarnas.se)


Lycka till säger jag också!! Håll oss informerade!


Av Margita - 15 december 2008 23:21

Fick just ett gott skratt när jag tittade på min bloggkompis Vivis blogg. Det här är vad jag såg:

Just got a good laugh when I watched my blog friend Vivi´s blog. This is what I saw:


Av Margita - 15 december 2008 22:56

På förekommen anledning så tänkte jag ställa en fråga här i bloggen och hoppas på svar från någon/ några uppfödare. (skriv i kommentaren) När och hur slutar kattungen dia från sin mamma? Är det ok att kattungen diar fast hon är 4-5 månader? Vad kan man göra för att hjälpa kattungen (och mamman!)? Snälla, om ni har något råd så svara!:-)


Ovido - Quiz & Flashcards