Alla inlägg under januari 2009

Av Margita - 22 januari 2009 15:45

Ja mina vänner, nu har jag gjort det igen!! Köpt fröer! Alldeles för många men vad gör man när man som jag längtar efter våren och har en vision om en blomstrande trädgård? Jo, naturligtvis köper jag fröer och hoppas på en fin sommar så att det växer ordentligt. Det är alldeles för många fröer i en påse för min miniträdgård men vadå? Är jag riktigt flink kan jag ju alltid ge bort plantor eller rent av sälja? Fast jag vet att det inte blir så.....men några plantor brukar det alltid bli och det är en speciell känsla att följa ett frö till stor planta.

 Jag är något ängslig för var jag ska hålla hus med alla mina sådder utan att katterna äter upp dem?!? Men det får ordna sig på nåt sätt!

 Här är de fröer jag har köpt från Rara Växter - raravaxter.com:

Sibirisk akleja

Brokbladig akleja  (jag älskar aklejor)

Citronvinterkyndel (en underbar krydda)

Harsvans (så charmig! Har jag en gång haft på egen tomt, vildväxande)

Kärleksblomster

Min favoritsommarblomma! Också den väldigt charmig och lättodlad!)

Rödlosta (för effekten, mycket vacker sort)

Ätbara blommor (jag vill kunna äta också)

Toskansk sallatsmix (mmmums med egen sallad)

Provencalsk sallatsmix

Algerisk salvia (älskar kryddväxter och denna verkar intressant)

Gökblomster (åååh! vad vackra!)

Kolvhirs

Slöjven (istället för havet....)

Rosenskära    en sån härlig blomma, den här färgen är sagolik!

Så, nu vet ni vad jag har att göra om ett tag. Det ligger fler fröer i kylen också och väntar......har glömt nu vad det var för fröer....:-)


Av Margita - 20 januari 2009 22:29

Nu längtar jag till våren! Det är likadant varje år. När nyåret passerats och vi kommit in en bit i januari då slår min fröhysteri till! Slukar allt vad trädgårdskataloger heter och surfar på nätet och det slutar alltid likadant. Nångång i juli så inser jag att jag har en hel armé av fröpåsar som ännu inte kommit i jorden!;-) Min trädgård är helt enkelt för liten. Jag älskar allt som växer och vill bara HA, HA, HA!!! Försöker ändå sansa mig så att jag inte drunknar i växter eller att det bara blir ett konstigt plotter. Fast risken är stor och jag bryr mig inte så mycket egentligen, bara jag får ha växter intill mig att titta på och förundras över.

Jag kan rekommendera hortogreen.com . De har det mesta, bra kvalitet och det bästa av allt - det kommer ända fram till dörren!!

Apropå fram till dörren så kan jag rekommendera ännu en firma som idkar hemkörning, foderbilen.se .Där köper jag all min tunga kattsand och ibland foder från Royal Canin och St. Hill´s. Även detta kommer alltså hem till din dörr! Mycket bekvämt och bra för någon som jag som inte använder bil!!

Under tiden vi väntar på våren så kan vi väl njuta av dessa bilder från i somras.



Av Margita - 20 januari 2009 13:31

Vad då????? Jo, jag fick just ett kuvert från GRK (Göteborgs Raskattklubb) om att min lilla Agnes har kommit med på utställning i februari! Jättekul men samtidigt undrar jag vad jag gett mig in i! Det är så att jag har ingen bil.....och jag måste vara på plats senast kl 8.30......Att ta mig med allmänna kommunikationer från Målsryd (ca en mil utanför Borås) till Mölndal funkar helt enkelt inte....om inte.....jag kan ta taxi till Borås kanske......Herre min je, tänkte jag något innan jag anmälde mig?? Nej! Men det är väl så när man vill något extra mycket så skyr man (jag) inga medel ;-) Min dotter följer med som sällskap och extra bärhjälp. Mycket behövs dras med till en kattutställning.....t.om stolar att sitta på. Hur ska detta gå?? Jag får kanske lämna återbud trots allt och vänta till det blir utställning i Borås. Det är mer hanterbart! I vilket fall tänker jag besöka utställningen som går av stapeln i Kulturhuset Möllan i Mölndal den 14 februari. Så nu har jag gjort reklam för det! :-)



Av Margita - 19 januari 2009 17:35

Så här mitt i vintern är det gott att tänka tillbaka på den gångna sommaren. Hittade de här charmiga bilderna. Det är Algot som upptäckt mina nyplanterade kattmyntor. Han höll på med växterna en bra stund! Det var precis just därför jag planterat dem - för att ge katterna lite extra glädje! :-)


 

Av Margita - 19 januari 2009 17:31

Jag har aldrig fått så många kommentarer som när jag visat min dotters foton!

Så jag har lagt till hennes blogg i mina länkar. Där kan ni se fler finfina bilder av både våra katter och naturbilder och annat!



Av Margita - 18 januari 2009 18:05

Glömde ju nämna MissVivis blogg (se under länkar!). Därifrån får jag också besök :-)

Av Margita - 18 januari 2009 16:46

Det där med antal besökare på bloggen är intressant. Jag tittar varje dag hur många som varit inne och jag märker en svag tendens till ökat antal besökare. Men så vissa dar sjunker det drastiskt. Från uppåt 40 besökare ena dan till 15 den nästa!!! Varför? Vad händer? Jag är ju så otroligt nyfiken på vilka ni är som tittar in här. På referensen kan jag se att jag får mycket draghjälp av mina vänner MissEmmis katter i Göteborg och Tuwas Meow i Floda. Tack för det!!

Jag menar, hur kul är det att skriva endast för sig själv!? 

Självklart vill jag ha läsare!! 

 


Av Margita - 18 januari 2009 16:38

Om min blogg ser annorlunda ut varje gång ni tittar in.....så beror det bara på att jag testar olika bakgrunder.....hehe.....är smått road av att hålla på så där.

Jag skulle vilja kunna designa helt själv men kan inte. Min dotter Ellen (som är 18 år) är född in i dataåldern så hon kan sånt där. Hon visade mig en gång hur man gör och jag tror jag förstod själva principen men att komma ihåg, det är en annan femma!?! Äsch, nån gång SKA jag lära mig hur man gör!

Nedan kan ni se Algot vid Lindåsabäcken som jag talat om. Bilden är förstås tagen i somras. 

 

Ovido - Quiz & Flashcards