Alla inlägg under februari 2009

Av Margita - 24 februari 2009 15:46

Kärt barn har många namn!

För ni har väl inte missat att det är Semledagen idag?!?!

Jag har smällt i mig min andra för i år, med gott samvete. Tänker jobba bort kalorierna i gymmet! :-D

Numer inmundigar jag min semla in natura så att säga med bara en kopp kaffe. Gott! När jag var liten var det helt annorlunda. Då fick vi semlan i en tallrik med varm mjölk i. Det är också gott men jag föredrar numer kaffet till. 

Glad Semledag på er allihop!!

Nästa månad kan vi se fram mot våffeldagen!.......:-)

Av Margita - 23 februari 2009 19:11

Har kommit in i en svacka när det gäller att blogga.....tror jag....

Har i alla fall tränat idag och det känns lika skönt varje gång. Men dottern och jag har inte kommit iväg så ofta som vi ville men det ger sig tror jag. Jag har inte ambitionerna högt ställda för då blir jag bara så besviken om jag inte lyckas. Nu tycker jag istället att vi är jätteduktiga och vi kan bli ännu bättre:-)


Av Margita - 21 februari 2009 17:08

Pappa Lasse och mamma Marianne var på besök i helgen. De älskar våra katter och min dotter fångade sin morfar med Agnes i knät. Gissa om pappa/morfar kände sig stolt! :-)

Foto: Ellen Björktegen


Av Margita - 21 februari 2009 16:53

Ni kanske undrar hur det gick för sibbarna på utställningen i Mölndal! Faktum är att jag vet bara hur det gick för Tuwas Meows katter Oksana och Storma.

Stormas och Agnes mamma Oksana tog en CAGCIB men det vet jag inte vad det står för;-)  Men i "Top final" vuxna katter kom hon på 4:e plats bland 5 katter. Bra gjort, Oksana!

Här väntar vackra Oksana i husses knä på att få komma upp till finalen

Här pratar domaren om Oksana

Och ja, en fjärdeplats blir det! Grattis!:-)


Oksanas dotter Storma och tillika Agnes syster fick titeln Ex1.

Vet inte  riktigt vad det står för heller. De här titlarna tycker jag är en djungel;-)



Av Margita - 20 februari 2009 19:10

Nu har jag allt jag behöver hemma: tusentals fröer :-D, såjord och byttor att så i MEN hur i allsin dar gör jag för att skydda de små fröna från mina busfrön?? Funderar nästan på att näta in ett frörevir i fönstret!! Eller också får det bli den "hårda" vägen - med hjälp av sprayflaskan med vatten! Den är effektiv i alla fall tillfälligt när jag t.ex står och stryker och de vill hoppa upp på brädan.

Kanske någon därute har något bra tips att hålla mina små gullungar borta från mina fröer? Tilläggas kan att mina sålådor är försedda med tak så det kanske fungerar ändå? Försöka duger!


Av Margita - 19 februari 2009 19:25

Har ni sett vilka fina skogstroll vi har här i Målsryd!!?!



Av Margita - 19 februari 2009 18:47

Allt som ofatst när jag är ute med Algot eller Agnes så möter vi grannens hund Majsan. Det händer att jag får låna henne ibland på mina promenader. Taxar är inte min favoritras men Majsan är bara så söt och charmig!!:-) Och hon vill ju så gärna leka med katterna men ack vad det är svårt att få dem att förstå;-)

Aha! Vem kommer där?

Jag förstår inte varför hon envisas med att vifta på svansen och stirra, gläfsa och störa mig, säger Algot. Jag har väl inte gjort nåt??

Söta goa Majsan med snö på nosen:-)


Av Margita - 18 februari 2009 20:59

Ja alltså, min dotter och jag har kommit överens om följande:

Den dag hon flyttar hemifrån då tar hon med sig Algot som är hennes favorit. Algot och Ellen kommer väldigt bra överens. Ellen får göra vad som helst med Algot men inte jag!:-) Så de har funnit varann. Det passar mig bra för jag och Agnes är tajta. Hon har vunnit mitt hjärta fullt ut och om Algot följer med Ellen så får jag ju plats med en katt till, som jag ju väldigt gärna vill!! Jaja, jag kan för den delen tänka mig både 3,4 och 5, men jag måste ju se till min yta och att katterna trivs tillsammans så mer än 3 tror inte jag fungerar i min lägenhet. 

Ovido - Quiz & Flashcards