Alla inlägg under februari 2009

Av Margita - 18 februari 2009 20:45

Såg det ut så här:

Algot spanar

Vart tog kompisen vägen??

Agnes blev rädd och sökte skydd i Ellens famn:-)

Mina älsklingar!


Av Margita - 18 februari 2009 20:34

Sissel och Lasse!

Vet ni vad Agnes gjorde ikväll? Jo, hon bestämde sig plötsligt för att utöka sitt revir till att omfatta mer än bara entrén! Hon drog iväg med mig först ut på parkeringen men då kom naturligtvis en bil och de är farliga så hon skyndade tillbaka till entrén. :-)   Men bilen försvann så hon vågade sig på att gå runt hela huset och ända bort till bäcken. Där stannade hon upp och lyssnade och tittade på vattnet, sen bestämde hon sig hastigt för att vända och så fick jag hänge efter som en vante igen. Hon såg så härlig ut, svansen i vädret som svajade hit och dit. Antagligen tyckte hon detta var jättespännande!! Och att hon för första gången verkligen vågade sig ut i världen! Lilla Agnes!:-)


Av Margita - 17 februari 2009 13:14

Utöver att ordna nät till balkongen så vill jag gärna försöka göra lika fint som denna tjej i Göteborg gjort. Titta här

Klicka på Foton och balkongbilder!

Visst är det otroligt fint, både inne och ute!! Hon har fått pris för balkongen och det är den värd tusen gånger om! Vilka lyckliga kissar!:-)

Så nu vet ni vad jag ska göra kommande vår, sommar och kanske höst?!


Av Margita - 16 februari 2009 18:41

Mjau alla läsare!

Vill bara säga att jag förstår inte varför matte varit så orolig över att jag ska ha en spruta??! Det är väl ingenting! Veterinären var ju en jättesöt tjej och jag var så snäll hela tiden ska  ni veta!! Jag fick t.om sniffa runt lite i det lustiga rummet, det var skoj ska jag säga. Och tänk att jag äntligen fick åka bil igen, bara det!! Roligt! Matte har en väldigt snäll granne som körde oss! Min matte har ju ingen bil, det tycker jag hon ska ha för det är roligt att göra små utflykter! Matte, vi kan väl ta en tur imorgon också??

Foto: Ellen Björktegen

Av Margita - 16 februari 2009 10:44

Jaha, då var det dags för den årliga vaccineringen för Algots del! Ska bli väldigt intressant att se hur han reagerar;-)  När han blev kastrerad förra hösten hade han ju tydligen löpt amok när han fick sin spruta:-(    Jag lovar, ni ska få rapport om hur det har gått! Han har en tid tio i tolv idag.

Spruta!!???!!! NÄ, JAG VILL INTE!!!!!!

Av Margita - 15 februari 2009 10:55

Så kom vi då iväg till utställningen, dottern och jag. Utan Agnes visserligen, det hade varit roligt att få jämföra de två systrarna Agnes och Storma! Men vi fick ju i alla fall träffa Agnes "föräldrar" Lasse och Sissel och deras fina katter Storma och Oksana (som är mamma till både Agnes och Storma). Vi var på plats några timmar och fick följa hur domarna bedömde katterna. Mycket intressant! Så fick jag ju också lite inblick hur det kan gå till rent praktiskt. Saknade dock MissEmmis, men såg i bloggen hennes att hon blivit rejält förkyld:-( Krya på dig Emelie!

På utställningen ställdes 8 sibiriska katter ut. Två av dem i min favoritfärg, en blå solid och en blå tabby tror jag det var! En sån katt måste jag ha;-)

När en sibirisk katt dömdes tog just den domaren upp det fenomen att den sibiriska katten kan vara lite svårhanterlig och hon tryckte på att uppfödarna ska prioritera temperamentet. Mycket bra tycker jag och speciellt då med tanke på Agnes och hennes eventuella kull(ar). Hon har det bästa temperament i mitt tycke, dessutom är hon rastypisk och i mina ögon nummer 1!!:-) Så hennes gener ska absolut vidare!!!

Med rätt hanne, helst en lika fin i temperamentet!

 

Lilla Storma är uppe för bedömning. Agnes syster!

Visst är väl Storma och Agnes lika?

Till vänster en sibirisk katt från Falkenberg. Färgen är blå tabby som är en av mina favoritfärger på en sibirisk katt.

Under tiden som Storma bedöms bland ungdjuren väntar mamma Oksana på vuxenavdelningen. Hon är jättefin Oksana!

Jaha, nu ska det klämmas igen! Men Oksana tar det med ro.

Fina Oksana! Tack för Agnes!!:-)

Närbild på den blå tabby sibiriska katten från Falkenberg! Snygg va?!?





Av Margita - 13 februari 2009 14:36

Idag är det både vår och vinter på samma gång. Jag älskar såna här dagar, då är vintern helt ok!! Solen skiner, den värmer och fåglarna sjunger samtidigt som det knastrar under fötterna när man pulsar i snön. Det är underbart!
Nu kan jag snart ta med mig en kopp kaffe och sätta mig nere i trädgården. Det är livet för mig:-)

Övergiven kälke vid Lindåsabäcken (Algots favoritplats)

Snötyngda grenar

Det var här Algot fick sitt ofrivilliga dopp:-D Isen är väldigt tunn men han kunde ju gå på den en mikrosekund!

Sovande fladdermöss i trädet tro??:-)

Vinter i den härliga bokskogen

Lindåsabäcken som rinner precis utanför vårt hus. Den är faktiskt numer skyddad och klassas som naturreservat, inte precis här vid vårt hus men en bit längre söderut, men fortfarande i Målsryd. Varför är den det då? Jo, här lever flodmusslan. Det tycker jag är smått otroligt!

Ser ni den svartvita katten därborta på altanen? Det är grannens Leo och Algots allra bästa utekompis! De blir störtglada när de träffas och får leka med varann!:-)

Här har vi en egen fin pulkabacke!


Av Margita - 13 februari 2009 10:29

Imorgon åker jag till utställningen i Mölndal. Ska bli jätteroligt att träffa alla nya Sibbekompisar och andra katter och kattägare!! Jag tänker vara där en stund så jag kan passa på att lära mig lite om hur en utställning går till rent praktiskt. Min lilla Agnes är ju tyvärr inte med:-( Men jag får träffa hennes syster Storma! Ska bli så roligt!! Jag tänker ta med mig kameran och fota en del så får ni en rapport här senare!


Ovido - Quiz & Flashcards