Alla inlägg under februari 2009

Av Margita - 12 februari 2009 16:43

Ibland får jag påminna mig själv om hur liten Algot en gång varit, han som nu är så stor;-)

Här är han bara 9 veckor och då hade han ju inte kommit hem till oss än, men ändå....

Av Margita - 10 februari 2009 15:58

Mina katter är så hjälpsamma!:-)  Vad det än handlar om så hjälper de mig! I morse bytte jag till nya lakan och då ville naturligtvis Agnes vara en hjälpsam liten tjej!-D

Fast jag tror det bestämt det var väldigt arbetsamt!!:-D

Av Margita - 8 februari 2009 14:11

Idag är det en riktigt härlig vinterdag i Målsryd, snö som täcker träden, 0-gradigt och en sol som skiner, dock inte när jag tog korten i morse.

Njut av lite vinterbilder!

 

 Vy från sovrumsfönstret mot bäcken och bokskogen.

Vinter i min lilla trädgård med vinbärsbuskar på parad och en sovande ros.

Från sovrumsfönstret mot söder.

De vackra och ståtliga hundraåriga ekarna utanför sovrum- och vardagsrummet och som ger en mäktig stämning åt landskapet. Jag älskar den här vyn. På våren sitter jag på balkongen eller nere i trädgården och lyssnar till den porlande bäcken och sjungande fåglar och bara njuter!!

Vacker trädgren tyngd av snö.

Rönnbärsträdet utanför entrén. Som ni kanske förstår är jag fascinerad av träd!:-)

Av Margita - 7 februari 2009 12:20

Jaha, då är jag snart inte bara sjukskriven utan sjukpensionär, om det nu heter så nu för tiden. Något som i alla fall är positivt mot förr i tin är att om jag plötsligt skulle känna att, "jo, jag klarar att jobba igen", då är det fritt fram och det tycker jag är bra. Då känns det inte så definitivt. För faktum är ju att jobbet ger en ganska mycket (om det är ett bra jobb!), arbetskamrater och att få vara i ett socialt sammanhang, få känna sig nyttig. Så därför måste jag nu hitta detta på ett annat sätt och mina funderingar går kring detta. Gymet är en del i detta, där får jag vara i ett socialt sammanhang och dessutom bättra på min hälsa. Det där med att känna mig nyttig klarar jag inte så bra än, är alldeles för stresskänslig fortfarande. Men jag har valt att känna mig nyttig på "små" vardagsting som t.ex att grannens barn är här emellanåt, att jag spelar canasta med grannarna och umgås med dem, att jag ibland går ut med grannens hund, speciellt när matte har ont i foten, osv. Men jag längtar efter något mer att göra, men det är det där med stressen. En kurs vill jag gå också, helst dagtid, och jag har gått igenom hela utbudet i Borås och fastnat för några. Men vad ska jag välja?? Beslutsångest! Ska jag fortsätta att lära mig italienska, ett språk jag älskar? Eller ska jag ta den där kursen i klädsömnad, jag som vill kunna sy mina egna kläder!?? Eller varför inte kinesiska? Vad häftigt! Eller persiska? Nej, den där om att underhålla sin dator, den vore ju väldigt bra! Eller att knyppla sina smycken?!?! Låter väldigt lockande! Så vad blir det tro? Ja, det hänger ju på ekonomin förstås, en del kurser är svindyra! Ska man plötsligt behöva vara rik för att gå på kurs??

För jag vill ju inte bara förkovra mig, jag vill göra en del annat också......näta in balkongen, köpa vikdörr till köket, byta dem hemska gamla linoleummattorna till något vackert golv, skaffa ny spis, renovera köket, skaffa bil så jag kan åka på kattutställning, osv osv;-)

Lite mer pengar vore inte fel!;-D

Snart måste jag bestämma mig vilken kurs jag ska ta......

Av Margita - 7 februari 2009 12:17

Vet ni vad som hänt mina fina skott av ampellilja som jag köpte genom Tradera?? Så gott som uppätna innan jag ens fått dem i jord!!;-)  Algot och Agnes tyckte de var SÅÅÅ goda och jätteroliga att leka med dessutom! Jag har försökt rädda det som räddas kan men det blev bara ett litet tanigt grönt blad utan rötter!  Hihihi.....man får öva upp sitt tålamod när man har små kissar!


Av Margita - 6 februari 2009 21:31

Godkväll kära läsare!

Nu avslutar jag min omröstning om vilken färg ni föredrar på en katt. Det är ju väldigt intressant för mig som blivande uppfödare att få reda på. Så här blev det:

Ingen har prickat för solid vit! Inte ens min dotter som gärna pratar om att hon vill ha en vit katt men när det kom till kritan valde hon en annan färg;-)

4,2 % väljer solid svart, 16,7 % väljer blå (min favorit), 25 % väljer röd, 25 % silver och också 25 % olikfärgad. Svart med vitt fick 4,2 % och creme ingen röst alls, till min förvåning eftersom jag själv tycker att creme kan vara väldigt vackert. Men smaken är ju olika och tur är det! Det blev alltså oavgjort mellan röd, silver och olikfärgad och då tycker jag att jag har tur om jag kan använda Agnes för hon har förutsättning att ge alla dessa färger med rätt hannar (om jag förstått genetiken rätt).

Så då är det alltså dags att rösta på nåt nytt. Jag är en nyfiken person och därför vill jag hemskt gärna veta i vilken åldersgrupp ni befinner er i - ni som tittar in här. Så nu väntar jag med spänning att få se hur varierat det kan bli!!


Av Margita - 5 februari 2009 19:26

Idag har jag inte gjort nåt särskilt....var ute en sväng med Algot mitt på dan och för första gången gick han över vägen till husen mittemot!! Han bara gick så jag fick för mig jag hade en hund i koppel;-)

Har suttit en stund på Tradera, det är livsfarligt! Ser en massa saker jag vill köpa och en del blir det, som t.ex fina örhängen och en stickling av ampellilja så nu ska jag in till stan imorgon och införskaffa blomjord. Sen kan mina katter få mumsa så mycket de vill!!  Jag säljer själv på Tradera så jag ser det som att vi utbyter tjänster;-) Allt som har med loppis, auktioner och second hand att göra älskar jag! 




Ovido - Quiz & Flashcards