Direktlänk till inlägg 9 maj 2009

Mellan hägg och syrén

Av Margita - 9 maj 2009 17:30

- en underbar tid nu, just när häggen blommar, som den gör nu, och tills syrénen slår ut! Verkar också som säsongen i år verkar bli mer normal, dvs att det går några veckor mellan hägg och syrén. I några år nu så har häggen och syrénen blommat nästan samtidigt.....men i år tänker jag njuta ordenligt!! Älskar häggen. När min dotter var liten bodde vi på landet där den var ganska talrik. Hon fyller år i slutet av maj och då brukade jag plocka in en bukett hägg. Så härligt! Sen kommer ju den ljuvliga syrénen!! Planerar förresten att plantera en vit och lila syrén i sommar. Föreningen har rivit ner ett gammalt slitet staket mellan min och min grannes trädgård och där har jag fått lov att plantera en häck. *Lycka* Det blir nog en blandad häck - syrén, kanske en dvärgsyrén också för de är så söta :-), schersmin och något annat. Vi får se vad det blir.

Mellan hägg (trädet hos grannen) och syrén (min dvärgsyrén på stam på balkongen)

Längst ner i min trädgård blommar just nu sockblomma, vit och röd fänrikshjärta och spetsmössa.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margita - 11 juli 2009 22:19

Jo så är det med ombytliga mig. Glöm det förra inlägget. Gå istället till: www.sengas.bloggplatsen.se   Japp - tillbaka hit alltså men med ny adress och annan layout. Välkomna! ...

Av Margita - 24 maj 2009 19:08

Ja, då var det dags för ombyte igen - jag har skaffat en blogg på annat håll och ber er gå dit istället: measibir.blogspot.com VÄLKOMNA TILL MIN NYA BLOGG! HOPPAS NI TYCKER OM DEN!! ...

Av Margita - 24 maj 2009 14:33

Har fotat en del i trädgården för ett tag sen men tyckte inte några bilder blev bra. Några kan jag med att visa i alla fall ;-) Vid min entré har jag framför en välkommenskylt de vackra penséerna som jag har i bloggens bakgrund för närvarande. Vid dö...

Av Margita - 23 maj 2009 19:15

Min fina, goa, härliga dotter blir 19 år idag och man kan ju undra vart åren tar vägen? Var det inte igår hon började förskolan? Eller åtminstone för några månader sen?? ;-) Studenten tar hon om några veckor men först ska det alltså firas födelsedag....

Av Margita - 21 maj 2009 12:21

Igår var mina föräldrar här och vi hjälptes åt att göra det sista på nätet på balkongen så nu är det helt klart och Algot och  Agnes har redan boat in sig rejält. Det är så skönt! Äntligen kan jag ha balkongdörren öppen igen och låta dem gå som de vi...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se