Senaste inläggen

Av Margita - 20 mars 2009 11:51

När jag nu offentliggjort att jag kommit på ett stamnamn som jag tycker känns bra så blir jag osäker och börjar fundera igen. Satt hela kvällen igår och försökte komma på något "ännu bättre".......

ANNONS
Av Margita - 20 mars 2009 11:46

Jag kan inte på annat sätt förklara mitt beteende i måndags än att jag helt enkelt var nervös och ivrig att få se Evora föda sina kattungar! För faktum är att jag glömde mitt ICA-kort i affären!! Har aldrig hänt mig förut!!;-)  Så jag skyller det på att mitt sinne var redan hos Evora!! Ringde upp ICA idag och fick bekräftat att det ligger kvar i kassan. Vilken himla tur!!


ANNONS
Av Margita - 19 mars 2009 18:49


åtminstone i mina föräldrars rabatt - men vad är det för blomma i grått till höger om krokusen???:-)

Av Margita - 19 mars 2009 11:41

Jag har ju ofta pratat om stamnamn här i bloggen. Nu har jag ett på gång som jag tror skulle bli accepterat - om inte - det kanske är för likt ett annat som finns i Sverige? Vet inte hur noga de är med sånt. Förut tänkte jag att jag ska ansöka om stamnam strax före Agnes föder men jag har tänkt om. Eftersom min önskan och vilja är att starta en uppfödning så vill jag sätta igång genast. Och att få vara med vid Evoras födsel har bara gjort min önskan ännu starkare. Jag har hittat något som verkligen är jag, något jag verkligen vill göra och som intresserar mig vansinnigt mycket. Tänk om man kunde leva på kattuppfödning?!?! Min lycka hade varit total!!

Nåväl, nu skickar jag snart in stamnamnsansökan och så fortsätter jag att arbeta på min hemsida för uppfödningen. Där är mycket kvar att göra. 


Av Margita - 19 mars 2009 11:37

Vill ju bara visa hur mysigt mamma och jag hade det i väntan på att Evora skulle föda!:-)

Min goa mamma

Jag kisar mot solen och kameran, hej hej;-)


Av Margita - 18 mars 2009 20:16

Hej igen får jag säga för när jag skrivit detta inlägg nästan helt klart kommer Agnes och hoppar upp på tangentbordet och allt försvinner!! Grrr;-)

So here we go again...

Jag har sovit nästan hela dan, var uppe hela förra natten förutom nån timme när jag tog en liten lur i den långa väntan. 

Kl halv tio på tisdagskvällen ringde Emelie och sa att nu är det dags. Evora har lagt sig tillrätta i födslohörnan i garderoben. När jag är framme har fortfarande inget hänt. Evora ligger och flämtar och spinner, ibland går hon en sväng eller på toaletten men mest ligger hon och ser koncentrerad ut. Väntan blev minst sagt lång! Så lång att både Emelie och jag började bli oroliga så Blå Stjärnan ringdes upp två gånger. Vi fick lugnande besked, så här kan det vara ibland, att det tar lång tid. Först fem timmar efter att hon lagt sig tillrätta kom den första lilla kattungen, en flicka, Carla, men hon är mycket liten och svag. Allt görs för att rädda henne men det går tyvärr inte. Hon dör bokstavligen i våra händer:-( 

Sen gick allt lite snabbare. När kl var halv sex på morgonen hade Evora fött fram hela fyra tjejer och en pojke!! Alla var friska och pigga och pep på helt olika sätt!;-) 

Det hela var en otrolig upplevelse och jag är så glad att jag fått vara med som nån slags prao som Emelie sa i sin blogg!:-)   Nu känner jag mig faktiskt lite säkrare i att låta Agnes få en kull men jag vet också att jag kommer att vara jättejättenervös!!!! Mycket kan ju trots allt gå fel. 

Evora var i alla fall en mycket duktig omföderska (detta är hennes andra kull) och hon tog hand om moderkakorna och rengjorde sig själv efter varje unge och tog hand om sina ungar på bästa sätt. 

Tack Emelie för att jag fick vara med om detta under!!!!

Här är lite kort på kullen men jag har inte lyckats få med alla. De är förvånansvärt rörliga för att vara nyfödda!!  På bilderna är de ca en timme gamla!!

Två av ungarna letar tutte!

Evora tar hand om sina små

De är alla överflyttade till den rena bolådan nu. Födslolådan blir mycket blodig och våt....

Ser på den lilla parveln som klättrar upp på Evora! Var är tutten??

Tvätt tvätt

Här fotar jag Emelie när hon fotar en av kattungarna

Mycket mer information och bilder finns på Emelies sida. Gå in där och titta på underverken och för all information om kattungarna! Klicka här så kommer ni dit! Scrolla neråt! Det finns mycket information!

Av Margita - 17 mars 2009 15:40

Åhh så skönt. Årets första soldyrkan ägnade jag och mamma oss åt för en stund sen. Kaffe och förföriskt god choklad intogs vid den soliga entrén. Det blev så varmt att jag satt till slut i bara blusen! :-D Jag hade ju tänkt visa er hur skönt det var med krokus och allt men mina föräldrar har inget uttag för minneskortet så det får bli när jag kommer hem igen.

Av Margita - 17 mars 2009 11:34

Ja, jag väntar alltså....det har knappast undgått er;-)

Under tiden skiner solen här i Ytterby, lärkan drillar och jag tog mig en promenad ner till Nordre Älv. Vid flodstranden  ligger rester från ett gammalt kloster från 1100-talet. Det är historisk mark och otroligt vackert! Jag bara njöt, andades den friska vårluften och tänkte på alla människor som genom dessa sekler gått på exakt samma mark. Mäktigt! Nästa gång ska jag ha med mig kameran.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se