Senaste inläggen

Av Margita - 5 maj 2009 11:37

Det börjar närma sig för Agnes första utställning (om vi kommer med!). Har fått tips om hur jag bäst ska förbereda henne av Agnes uppfödare (Tuwas Meow - se under mina länkar) och läst på lite. Att gå på kattutställning är en hel vetenskap. Ett råd som jag ska följa är detta med att vänja katten vid stökiga miljöer och låta okända människor hantera den. Så jag tänker snarast ta med Agnes till min dotters skola och låta elever hantera henne;-)

Sen ska hon få bada!! Har läst om att en del håller på en timme och badar sin kisse.....hur står katten ut så länge?? och matte eller husse också för den delen? För mig är det nästan ofattbart att man kan hålla en katt i badet en timme.


ANNONS
Av Margita - 4 maj 2009 18:32

Den förra omröstningen var ju för tråkig, nej, nu får ni gissa när och om det blir ytterligare en avelshona här i Målsryd. Hehe....;-)

ANNONS
Av Margita - 4 maj 2009 18:18

Gammal och gammal, hon är faktiskt några år yngre än mig, men ålder är ju relativt. Men det var inte åldern jag refererade till i rubriken. Nej, det är så att vi har känt varann sen tidiga 70-talet och det börjar ju bli några år nu. Vi träffades när vi båda gick på KomVux som då höll till vid Kjellbergska i Göteborg. Jag läste in gymnasiet samtidigt som jag jobbade på Svensk Sjöfarts Tidning. Det var en rolig tid! Mycket hände då ute i samhället som jag försökte ta del av. Det fanns en förhoppning och nära tro på att vi skulle kunna ändra samhället till att bli ett bra, solidariskt samhälle där varje människa respekteras för vad den är. Herregud, så långt borta vi är från det nu! Allt har blivit genomkommersialiserat (har jag stavat rätt?) och ytligt. Pengar, utseende, t.om att förlöjliga och hata varann har blivit ok. Fattar inte vart vi är på väg.

Nu vecklade jag in mig i ett resonemang här....vad jag ville berätta vad att nu kommer hon på besök och det blir ett glas vin, god mat (spenatpaj med egenodlad sallad) och massor av skratt!!

Av Margita - 4 maj 2009 11:45

Vet inte hur jag tänkte när jag skrev att det gått 6 veckor mellan Agnes båda löp!?!  Det stämmer ju inte alls. Förra löpet började 14 april och det nuvarande  den 30/4. Det blir ju knappt 2½ vecka! Då var ju min känsla rätt att det inte var så lång tid emellan! Hjälp! Ska det fortgå så här med så lite tid emellan?? Stackars Agnes!

Av Margita - 3 maj 2009 15:28

Algot har det inte lätt när Agnes löper! Men han tar det bra tycker jag. Han visar ingen irritation utan tittar bara på henne och ser ut som om han skulle vilja fråga henne varför hon låter så där? Sen tycker han det är lika bra att leka med henne men det blir ju väldigt konstigt för Agnes.....då åker hennes bak upp ännu mer och stackarn, hon försöker få Algot att förstå men han vill bara leka ännu mer och så fortsätter det så. Total förvirring från båda parter! Men som sagt Algot är en riktig gentleman, han låter henne vara så där "konstig"!

 

Av Margita - 2 maj 2009 17:12

Här kommer något att tänka på inför maj månad:

"Ju längre jag lever, desto mer inser jag med vilken kraft min attityd påverkar mitt liv.

Attityd är för mig viktigare än det förflutna, viktigare än utbildning, viktigare än pengar, viktigare än omständigheter, viktigare än misslyckanden, viktigare än framgångar, viktigare än vad andra människor tänker, säger eller gör. Det är viktigare än uppträdande, begåvning eller skicklighet. Det kan bygga upp eller bryta ned ett företag, en kyrka, ett hem.

Det anmärkningsvärda är att vi har ett val varje dag med vilken attityd vi vill närma oss just denna dag. Vi kan inte ändra vårt förflutna, vi kan inte ändra det faktum att människor kommer att agera på ett bestämt sätt. Vi kan inte ändra på det oundvikliga. Det enda vi kan göra är att spela på den enda sträng vi har och det är vår attityd.

Jag är övertygad om att livet till 10% består av vad som händer mig och till 90% på hur jag reagerar på detta. Och så är det med dig, vi är ansvariga för vår attityd."

Okänd författare.
Av Margita - 2 maj 2009 14:37

Nä, jag har inte varit i Kenya, däremot läst dagens BT (Borås Tidning) och kan inte låta bli att låta er ta del av denna underliga och märkliga historia:

"Kenyanske jordbrukaren Ben Nyaumbe klev på något mjukt på ägorna. Det skulle han inte ha gjort. Det var en pytonorm som snabbt slingrade sig runt hans kropp och släpade upp honom i ett träd.Nyaumbe kunde bara röra huvudet och gjorde det enda rätta: "jag var tvungen att bita honom". Möjligen blev ormen förvirrad av att det motvilliga skrovmålet inte fogade sig. Hur som helst lossade ormen greppet något varvid Nyaumbe kunde nå sin mobiltelefon och kalla på hjälp.

Med gemensamma krafter kunde Nyaumbes arbetsledare och en polis slita ner orm och människa från trädet, men först sedan Nyaumbe virat sin skjorta runt ormens huvud för att försöka kväva den. Nyaumbe klarade sig med skrapsår. Ormen slet."

Vilken historia! Man kan ju stilla undra hur det hade gått utan det moderna tekniska hjälpmedlet mobilen!?!

Av Margita - 1 maj 2009 18:47

Nu är misstanken bekräftad! Agnes löper igen. Det har gått 6 veckor sen förra löpet och jag som trodde det bara var 2 veckor! Så fort upplever jag alltså att tiden har gått - inte bra....

Algot ser ibland lite undrande på mig när Agnes håller på som värst ;-)  Ja, säger jag till honom, Agnes är lite förryckt nu, men det går över!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se